Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M16 NA KILKA SPOSOBÓW

Recommended Posts

• 2 weeks później...

My w tym tygodniu dopiero kupujemy projekt M16a. Bedziemy budować w Okolicach Warszawy. Mamy nadzieję ruszyć w lipcu.

Też szukałam na forum zdjęć z realizacji tego domu, ale niestety, nie znalazłam. :(

Wiem, że Piotr i Ania zaczęli budowę na wiosnę. Ostatnio byli na etapie fundamentów, ale pewnie już poszli w górę i może mają jakies fotki.

• 8 months później...
  • 3 months później...

Poszukuję osób, które przystąpiły w praktyce do budowy tego projektu, np: są w stanie udostępnić zdjęcia z etapów budowy, podzielić się uwagami.

Ja w tej chwili jestem na etapie ocieplenia dachu i wstawiania okien.

Chetnie porozmawiam o projekcie.

• 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

Ja jestem w trakcie budowy M16a, strop zalany 2 tygodnie temu, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i pogoda dopisze to jeszcze w tym roku chce go przykryć. Konstrukcja dachu została lekko wychudzona i będzie blacha zamiast dachówki.

Dom jest budowany w okolicy Grodziska maz.

Chętnie podzielę się doświadczeniami, jak by coś to moje GG 6139725

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Mam pytanie jak w temacie ile może kosztować robocizna tego dachu dach ma ok. 225 m2 i wtym 4 wole oka wycena jaką dostałem to:

wykonanie więźby 12000

deskowanie z papowaniem 4000

układanie dachówki karpiówki i orynnowanie obróbki blacharskie 14000 zł

razem 30000 zł bez kwitu na robociznę.

budowa okolice Warszawy

• 1 month później...
Witam!Mam pytanie co do okien dachowych.Czy zdecydowales sie zrobic lukarny??Ile Cie to wynioslo?I czym pokryles dach?..Napisz czy robiliscie zmiany w projekcie,bo my polaczylismy pomieszczenia 15 i 16 w jeden pokoj a z 17 zrobilismy lazienke.Macie juz stan surowy to napisz prosze co o tym sadzisz.AChh jeszcze jedno...czekamy na fotki :p

• 4 months później...
  • 1 month później...
witam własnie zakupiłam projekt domu M16 nie mogę znaleźc tych zdjęc czy mogłabym prosic o meila mam duze wątpliwości co do okien dachowych i chcę zobaczyc jak w Pani budowie to wyszło proszę o kontakt to mój meil [email protected]

właśnie kupilismy projekcik m16 i chciałbym dowiedziec się od osób które zrealizowały wole oka bo widziałem wybudowany domek który miał zkopany daszek a mianowicie wspomniane wczesniej wole oka podobno gabarytowo nie pasuja do daszku sa za duze to znaczy sa za szerokie i za wysokie jak patrzyliśmy na ten dach to praktycznie było widac tylko wole oka wyglądało to niezbyt atrakcyjnie :czy ktos ? pobudował projekt domu m16 na kilka sposobów byli bysmy wdzięczni za wskazówki i opinie wolich oczek jakie państwu wyszły z góry dziekujemy i prosimy o rady i zdjęcia na adres [email protected]